«Ναι, στη ζωή»

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Dr. MD. PhD Στέλλα Σπύρου, Γυναικολόγος

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί γονείς,

Είμαστε ένα νεοσύστατο Σωματείο με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης των ναρκωτικών ουσιών στον τόπο μας.

Με στόχο την πρόληψη της ουσιοεξάρτησης παρέχουμε:

  • Διαλέξεις στους εκπαιδευτικούς δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την συνεργασία τους.
  • Διαλέξεις, για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την πρόληψη, στους γονείς των παιδιών της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.
  • Διαλέξεις, για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και την πρόληψη, στα παιδιά της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.
  • Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια ενίσχυσης αυτοεκτίμηση και διαχείρισης άγχους, με ειδικούς ψυχολόγους, για την περεταίρω και ουσιαστικότερη ενίσχυση των παιδιών και των εφήβων, ώστε να μπορούν να αντισταθούν επιτυχώς. (θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας ή μέσω τηλεφώνου).
  • Ομάδες γονέων, για την ευρύτερη ενίσχυση των γονέων στον γονικό τους ρόλο.
  • Φρούρηση των σχολείων της μέσης εκπαίδευσης για αποτροπή διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών.

H ενδεδειγμένη πρόληψη έχει τεκμηριωθεί ότι επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών. Στα πλαίσια της πρόληψης στην οικογένεια, αυτή η σελίδα, απευθύνεται σε όλους τους γονείς και σκοπό έχει την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μέσω της παροχή πληροφοριών.

Θεωρούμε ότι η γνώση είναι δύναμη. Συνεπώς, σκοπός του συγκεκριμένου σωματείου είναι να ενημερώσει τους γονείς για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την χρήση και την εξάρτηση από ναρκωτικά, για τους παράγοντες που λειτουργούν προστατευτικά, την σημασία της πρόληψης, την πρόληψη εντός της οικογένειας και την παρέμβαση σε περίπτωση κρίσης.

Ευχόμαστε η ιστοσελίδα αυτή να σας φανεί χρήσιμη και σας καλούμε στην προσπάθεια αυτή, που αφορά όλους μας, να παλέψουμε μαζί για να καταφέρνουν τα παιδιά μας σε κάθε στιγμή της ζωής τους, όπου κι αν βρίσκονται, να λένε αποφασιστικά όχι στα ναρκωτικά, Ναι Στη Ζωή!

Dr. MD. PhD Στέλλα Σπύρου, Γυναικολόγος
Πρόεδρος Σωματείου